خوراکی ها و خواص

مصلح غذاها چه موادی هستند

مصلح غذاها چه موادی هستند

همان گونه که بدن انسان از طریق موادی قوی تر می شود، مواد غذایی هم با موادی قدرتش بیشتر خواهد شد و البته لذیذتر، شاید شما هم اولین بار است که نام مصلح غذاها به گوش تان می خورد.

لیست مصلحات مواد غذایی به تفکیک نوع طبع

تا به حال بسیار شنیده اید که می گویند ماهی را با دوغ نخورید هر دو سرد است , سردی می کنید و حالتان به هم می خورد. در خوردن خرما افراط نکنید, گرمی است جوش می زنید. بچه ها را از خوردن خیار منع کنید , سرد است دل درد می گیرند.

رژیم غذایی ما چگونه باشد تا تعادل اخلاط در بدن ما حفظ گردد و دچار سوء مزاج و بیماری نگردیم؟

تمام مواد خوراکی از آشامیدنی و خوردنی ها و تمامی داروها دارای مزاج مخصوص به خود هستند تقسیم بندی مزاجی آنها عینا مانند آدمی است و چهار حالت کلی و یک حالت متعادل را نیز می توانیم برای آنها در نظر بگیریم. اگر هر کدام از ما در خوردن غذای گرم، مانند خرما افراط کنیم امکان دارد به خشکی دهان، بی قراری، اختلال خواب، جوش های متعدد در بدن و عوارض دیگر مزاج گرم مبتلا شویم مخصوصاً افراد گرم مزاج در صورت افراط، سریع تر به این حالات دچار می شوند. عکس این حالت هم صادق است تا به حال بسیار شنیده اید که افراد را از خوردن خیار زیاد منع می کنند تا مبادا سردی کنند و دچار دل درد شوند یا شنیده اید که از خوردن دو غذای سرد هم زمان با هم مانند ماهی و ماست، بر حذر می دارند زیرا  امکان دارد حالشان را به هم بزند، این افراط در افراد سرد مزاج خود را سریع تر نشان می دهد.

چگونه بتوانیم رژیم غذایی مناسب خود را تشخیص دهیم؟

اصولاً افرادی که طبیعت خود را می شناسند در حالت سلامت باید غذاهایی را مصرف کنند که با مزاج آنها سازگار است یعنی مزاج غذا با مزاج بدن شان یکسان است البته اندکی افراط در این کار علایم تشدید کیفیت آن مزاج را ظاهر خواهد کرد. در ادامه جدول مواد غذایی و نوع مزاج آنها آمده است. اطلاعات مربوط به مزاج خود را پیدا کنید و بدانید اگر مقدار بیشتر از معمول از غذای هم مزاج خود یا مخالف مزاج خود خوردید، لازم است که آن را با مصلح آن غذا مصرف نمائید.

مصلح غذاها چیست؟

مصلح غذاها موادی هستند که به ماده خوراکی اضافه می شوند تا شدت کیفیت مزاجی آنها را تعدیل کنند، و از اثرات نامطلوب احتمالی جلوگیری نمایند. نکته در خور توجه آن است که در مقابل هر ماده غذایی چند مصلح نوشته شده است که شما می توانید یکی از آنها را انتخاب کنید. درکل به هر ماده ای که طبع ماده غذایی اول را تعدیل کند، مُصلِح می گویند.

ماده های غذایی ومصلحات آن :

  • پنیر : ( گردو ، زیتون ، سبزی های معطر )
  • کره: ( عسل ، مربا ، شکر سرخ )
  • شیر : ( گلاب ، هل ، شکر ، عسل )
  • عدسی : ( گلپر )
  • انار : ( گلاب ، گلپر گلپر )
  • دوغ : ( نعنا ، کاکوتی ، گلسرخ )
  • آب گوشت : ( دنبه ،آویش،پیاز،ترشی ها )
  • چای سیاه : ( آب لیمو،لیموعمانی )
  • خیار : ( نمک، نعناع، گلسرخ )
  • روغن حیوانی : ( عسل، سرکه،آب لیمو )
  • کاهو : ( سکنجبین )
  • ماست : ( شیره ، عسل ، سیاه دانه ، آویشن ، نعنا )
  • برنج : ( زیره سیاه ، زعفران ، شوید )
  • ماهی : ( گردو ، فلفل سیاه ، خرما ، ادویه های گرم )
  • باقلا : ( گلپر )
  • هندوانه : ( عسل،،،گل انگبین گلاب )
  • گوجه فرنگی : ( روغن زیتون )
  • خربزه : ( آب انار ترش،سرکه )
  • خاکشیر : ( عسل،،کتیرا )
  • پیاز : ( سرکه ، آب انار ، کاسنی )
  • سیر : ( سکنجبین ، انار ترش ، گشنیز ، کره )
  • کشک : ( سیر،نعنا،پونه )
  • ماست چکیده : ( عسل ، مغز گردو ، آویشن )
  • سرشیر : ( عسل )
  • نعنا : ( کرفس )
  • گندم : ( سرکه کهنه ، شیرینی های طبیعی )
  • نخود : ( زیره ، شوید ، سکنجبین ساده )
  • انار ترش : ( عسل،نمک )
  • زیتون : ( مغز گردو ، مغز بادام ، عسل )
  • خرما : ( گلاب ، سرکه ، کاهو ، آب انار ، بادام )
  • هلو : ( عسل ، مربای زنجبیل )
  • موز : ( نمک ، عسل ، مربای زنجبیل )
  • گلابی : ( عسل ، دارچین ، هل ، زیره )
  • گوشت گوسفند : ( سماق،مرزه،گشنیز )
  • تخم مرغ : ( ادویه های گرم،،نمک )
  • ماهی : ( خرما ، زنجبیل ، عسل )
  • گوشت گاو : ( دارچین ، فلفل، پیاز، زنجبیل، سیر )

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *